Redaktionen

Svensk Linje har en redaktion beståendes av sju stycken redaktionsmedlemmar.

Ansvarig utgivare är förbundsordförande Catarina Kärkkäinen.

 

Markus Konow, redaktör

Markus Konow är redaktör för Svensk Linje och viceordförande emeritus för Linköpings Fria Moderata Studentförening. Han frilansar i dag inom formgivning och kommunikation. Markus brottas med vad han ska definiera sig som ideologiskt men brukar kallas extremist av vänner och bekanta.

Linnea Dubois, redaktionssekreterare

Linnea Dubois är redaktionssekreterare för Svensk Linje och vice ordförande i Geijerska studentföreningen. Hon studerar juridik och franska vid Uppsala universitet, och har tidigare även studerat konstvetenskap och filosofi i sin hemstad Stockholm. Linnea läser gärna Locke, Spencer och Hayek, men hämtar sin starkaste ideologiska inspiration i djupa skogar, långa tågresor och städer i ljus.

Johanna Grönbäck

Johanna Grönbäck är medlem i Svensk Linjes redaktion. Hon har tidigare varit ordförande för Studentföreningen Ateneum och viceordförande för Fria Moderata Studentförbundet. I dag är hon verksam som kommunikationschef på forskningsinstitutet Ratio och skriver regelbundet krönikor på Borås Tidnings ledarsida. Av Eskilstuna-Kuriren har hon kallats för gubbig sprithöger, själv kallar hon sig klassiskt liberal.

Zebulon Carlander

Zebulon Carlander är medlem i Svensk Linjes redaktion. Av Östra Smålands tidning har han kallats för insnöad moderat Natolakej, en beskrivning han tycker fångar honom väldigt väl.

Margareta Barabash

Margareta Barabash är medlem i Svensk Linjes redaktion och styrelseledamot i Fria Moderata Studentföreningen Stockholm. Hon studerar statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Margareta har en fallenhet för säkerhetsfrågor, klassisk liberalism och en redig punsch i gott sällskap.

Amanda Broberg

Amanda Broberg är medlem i Svensk Linjes redaktion. Hon har en bakgrund inom Moderata ungdomsförbundet. Har tidigare arbetat som ledarskribent på Borås Tidning, där hon fortfarande skriver krönikor. I dag är hon runtflackande ledarskribent som för närvarande är på Svenska Nyhetsbyrån. Klassiskt liberal, feminist utan fernissa och tror att det mesta nog löser sig om alla bara skulle läsa lite mer poesi och skönlitteratur.

Henrik Dalgard

Henrik Dalgard är medlem i Svensk Linjes redaktion och är ledamot i Linköpings LFMS. Han studerar statsvetenskap vid Linköpings universitet och jobbar med ideutveckling och ideologi på olika sätt inom Moderata Ungdomsförbundet. Inspiration hämtar Henrik helst från Per Anders Fogelström eller Ayn Rand.