Redaktionen

Nedan presenteras Svensk Linjes redaktion.

Ansvarig utgivare är förbundsordförande Catarina Kärkkäinen.

 

Linnea Dubois, redaktör

Linnea Dubois är redaktör för Svensk Linje och ordförande i Geijerska studentföreningen. Hon studerar juridik vid Uppsala universitet, och har tidigare även studerat konstvetenskap och filosofi i sin hemstad Stockholm. Linnea läser gärna Locke, Spencer och Hayek, men hämtar sin starkaste ideologiska inspiration i djupa skogar, långa tågresor och städer i ljus.

Johanna Grönbäck

Johanna Grönbäck är medlem i Svensk Linjes redaktion. Hon har tidigare varit ordförande för Studentföreningen Ateneum och viceordförande för Fria Moderata Studentförbundet. I dag är hon verksam som kommunikationschef på forskningsinstitutet Ratio och skriver regelbundet krönikor på Borås Tidnings ledarsida. Av Eskilstuna-Kuriren har hon kallats för gubbig sprithöger, själv kallar hon sig klassiskt liberal.

Margareta Barabash

Margareta Barabash är medlem i Svensk Linjes redaktion och styrelseledamot i Fria Moderata Studentföreningen Stockholm. Hon studerar statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Margareta har en fallenhet för säkerhetsfrågor, klassisk liberalism och en redig punsch i gott sällskap.

Amanda Broberg

Amanda Broberg är medlem i Svensk Linjes redaktion. Hon har en bakgrund inom Moderata ungdomsförbundet. Har tidigare arbetat som ledarskribent på Borås Tidning, där hon fortfarande skriver krönikor. I dag är hon student- och marknadsansvarig på Timbro förlag. Klassiskt liberal, feminist utan fernissa och tror att det mesta nog löser sig om alla bara skulle läsa lite mer poesi och skönlitteratur.

Henrik Dalgard

Henrik Dalgard är medlem i Svensk Linjes redaktion och ledamot i Linköpings FMS. Han studerar statsvetenskap vid Uppsala universitet och jobbar med ideutveckling och ideologi på olika sätt inom Moderata Ungdomsförbundet. Inspiration hämtar Henrik helst från Per Anders Fogelström eller Ayn Rand.